Vanlige spørsmål (FAQ) [no]

1. Vem står bakom Arkeologi.org?

2. Vem kan använda Arkeologiservern?

3. Vad har Arkeologi.org för relation till DAP-projektet?


1. Vem står bakom Arkeologi.org ?

Svar: Arkeologi.org utvecklas och drivs av KulturIT på uppdrag av ett antal museer i Sverige. Läs mer om bakgrunden till webbplatsen.

2. Vem kan använda Arkeologiservern?

Svar: Information på servern kan användas av alla. Data är individuellt licensierade av museerna som exponerar sin information på plattformen. Plattformen kan användas som förvaltningsmiljö för data av museer som är med i projektet Primus Arkeologi. Hör av er till kulturnav@kulturit.no om ni är intresserade av att börja använda plattformen för att hantera och förvalta er egen arkeologiska undersökningsinformation.

3. Vad har Arkeologi.org för relation till DAP-projektet?

Svar: Arkeologi.org har ingen formell koppling till DAP-projektet vid Riksantikvarieämbetet. Vi ser webbplatsen som Primus-museernas kopplingsdosa mot DAP och den nationella infrastrukturen för arkeologi som utvecklas i projektet. Beroende av hur systemen i DAP konstrueras kommer Arkeologi.org kunna leverera data upp till DAP och/eller hämta information från DAP och sprida den vidare till förvaltningssystemen vid de museer som använder plattformen. Arkeologi.org har också förutsättningar att stödja norsk uppdragsarkeologi. [sv]